Zatvori
Poslovni Puls
20/06/2014

Lorencin: Očekujemo rekordnu turističku godinu

Ministar turizma Darko Lorencin rekao je danas da predsezona teče po planu i ocijenio kako je svjetsko nogometno prvenstvo samo tek u manjoj mjeri utjecalo na dolazak gostiju...

Rezultati predsezone bit će poznati u prvom tjednu mjeseca srpnja kada će resorno Ministarstvo imati konkretne rezultate, kazao je Lorencin, koji je danas u Brtonigli u Istri nazočio otvaranju vodenog parka "Istralandia".

"Svake druge godine imamo ili svjetsko ili europsko nogometno prvenstvo ili pak Olimpijadu. Ako se ta natjecanja održavaju na našem kontinentu to utječe na dolazak turista, ali u malom obimu, no to se potom nadoknađuje mjesec dana kasnije," rekao je Lorencin dodavši kako se ove godine, unatoč tomu, može računati na porast fizičkog obima a pogotovo na porast financijskih efekata.

Prerano je za bilo kakve komentare, smatra on, premda turistički promet u svim sredinama bilježi porast.

"Financijski gledajući, prošle smo godine imali porast od pet posto. Očekujem da ćemo ove godine imati rekordnu godinu ili blizu rekordne 2008. kada je ostvareno 7,4 milijarde eura prihoda," kazao je Lorencin.

U prilog tomu on je istaknuo kako na glavnim tržištima vlada optimizam, u prvom redu na njemačkom tržištu koji je, kako je rekao "obilazeći ga ove zime iskazao optimizam za daljnju potrošnju".

"Osim toga očekujemo daljnji rast dolazaka turista s britanskog tržišta, a paralelno radimo na tržištima Koreje, Japana, Kine i SAD-a.

Lorencin je ustvrdio da planirano povećanje boravišne pristojbe neće imati nikakav utjecaj na konkurentnost hrvatskog turizma, a da se reagiranje Kamping udruženja, koje strahuje za konkurentnost kamping turizma, više odnosi na strukturu i na diverzificiranost primjene te da će o tome biti javna rasprava, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram