Zatvori
Poslovni Puls
27/06/2014

eBay blokirao prodaju Mercedesa nacističkog čelnika

Aukcijska internetska stanica eBay odbila je na listu za prodaju uvrstiti Mercedes Hermanna Goeringa, nekadašnjeg nacističkog čelnika i zapovjednika zračnih snaga, pozivajući se na politiku kuće koja zabranjuje prodaju uvredljivih predmeta...

Kabriolet Mercedes Benz 540K, specijalno izrađen za tog bliskog suradnika Adolfa Hitlera, trenutno se rastavljen nalazi u prodavaonici auto dijelova na jugu Floride, a vlasnici namjeravaju uložiti 750.000 dolara kako bi ga vratili u vozno stanje.

Pronašli smo sve dijelove, a neke možemo i sami izraditi, rekao je suvlasnik David Rathburn. eBay je, međutim, zatražio od vlasnika da povuku automobil s liste za prodaju. "eBay ima politiku koja zabranjuje prodaju uvredljivih materijala i sadržaja, što uključuje predmete koji promoviraju ili veličaju mržnju, nasilje i rasnu, spolnu i vjersku netoleranciju, rekao je glasnogovornik Ryan Moore.

Prema Rathburnu, automobil je zarobila 7. pješačka divizija američke vojske u Berchtesgadenu, gradu u bavarskim Alpama gdje je Hitler imao rezidenciju. Vlasnici nisu željeli reći koliko su platili automobil, ali se nadaju da za njega mogu dobiti između pet i sedam milijuna dolara.

Još jedan Goeringov kabriolet, Mercedes 540K nazvan "Plava guska" prodan je 2011. u Italiji za dva milijuna dolara, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram