Zatvori
Poslovni Puls
30/06/2014

Uskoro natječaji za eksploataciju nafte u Slavoniji

Potpredsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, govoreći o mogućnostima eksploatacije nafte u kontinentalnom dijelu Hrvatske, najavio je da će sredinom srpnja biti otvoren prvi koncesijski natječaj...

Vrdoljak je objasnio da nije bilo moguće odjednom objaviti natječaj za cijeli kopneni dio pa će sredinom srpnja najprije biti otvoren prvi koncesijski natječaj za kopneni, slavonski dio, odnosno za područje Dravskog bazena. Potkraj godine trebao bi biti objavljen drugi natječaj za sjeverozapadnu i središnju Hrvatsku, a počelo se raditi i na prikupljanju podataka za treći dio, za najmanje istraženo područje Dinarida, koje bi trebalo biti na natječaju do 2015., rekao je Vrdoljak i istaknuo kako se sve to čini da bismo osigurali naftu za sebe, a plina i više od toga.

Upitan o LNG terminalu na Krku, Vrdoljak je odgovorio da je 'prošla' studija utjecaja na okoliš i da se sad radi na lokacijskoj dozvoli te da se priprema dokumentacija gdje je LNG terminal dio klastera koji podrazumijeva evakuacijske plinovode prema Sloveniji i Italiji i interkonekcije prema Mađarskoj, Sloveniji i Austriji.

Na upit o dolasku predstavnika Gazproma u Hrvatsku, Vrdoljak je rekao da je incijativa i poziv kolegama iz Gazproma, koliko zna, došla iz ureda predsjednika RH Ive Josipovića i da će se Vlada s tom inicijativom i sastankom sigurno uskladiti. Dodao je i kako smatra da će mnogo važnije biti informacije o rezultatima sastanka nego da se o njemu kalkulira već u samoj najavi.

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, zajedno s drugim čelnicima stranke, danas sudjeluje na 5. regionalnom sastanku jačanja stranke koji se u Kraljevici održava za Istarsko-primorsko-goransko-ličko-senjski regionalni savez HNS-a, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram