Zatvori
Poslovni Puls
01/07/2014

EU spašava bugarski bankarski sustav

POVEZANE OBJAVE:

Europska komisija odobrila je državnu pomoć koju se Bugarska sprema osigurati financijskom sustavu radi jačanja likvidnosti nakon prošlotjedne navale na šaltere dviju velikih banaka...

Bruxelles je odobrio kredit od 3,3 milijarde leva (1,69 milijardi eura) za pomoć bankama koje su se po mišljenju bugarskih vlasti našle na udaru zavjere usmjerene na destabilizaciju bankovnog sustava. U Bruxellesu ističu da je bugarski bankovni sustav u osnovi zdrav.

Prošlog tjedna bugarska središnja banka preuzela je kontrolu nad Corpbankom nakon što su njezini klijenti požurili povući ušteđevinu, potaknuti telefonskim pozivima i elektronskim porukama. U međuvremenu se sa sličnim problemima suočila i First Investment Bank.

Iz središnje banke upozorili su da je posrijedi pokušaj da se zemlja destabilizira napadom na bankovni sustav. Tijekom vikenda bugarske su vlasti uhitile pet osoba osumnjičenih za sudjelovanje u toj zavjeri, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram