Zatvori
Poslovni Puls
03/07/2014

Poduzetnici od iduće godine lakše do praznih poslovnih prostora

Ministarstvo poduzetništva i obrta iduće će godine u suradnji s jedinicama lokalne samouprave davati poticaje za stavljanje u funkciju neiskorištenih i praznih poslovnih prostora, najavio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na skupu Poslovni uzlet u Zagrebu...

Maras je u uvodnom govoru naglasio da se razrađuje program 'poduzetnici u prazne prostore', da poticaji za prostor neće biti veliki, ovisiti će o veličini i djelatnosti, a u prosjeku bi se mogli kretati od 20 do 30 tisuća kuna po poduzetniku što smatra dobrim za start. Zalaže se i da mali poduzetnici i obrtnici PDV plaćaju tek nakon što se oni naplate račune o čemu, kako kaže, vodi dobre pregovore s Ministarstvom financija.

Vjeruje da će do kraja godine za to imati rješenje koje će biti od koristi malim poduzetnicima kojima je danas i obećao da će do kraja njegovog mandata 'dobiti' uvjete za jednostavnije i jeftinije poslovanje i osloboditi ih 'mastodonata prošlosti koji žive na njihov račun'.

Maras je kazao i da nije zadovoljan sa svim sto se u državi napravilo, ali i da se dosta napravilo, što potvrđuju i podaci, kako je kazao, da je prošle godine u Hrvatskoj otvoreno oko 20 tisuća novih tvrtki i obrta, od čega oko 12 tisuća novih tvrtki i oko osam tisuća obrta, te da je obrtništvo zaposlilo oko pet tisuća više ljudi ove godine nego lani.

Sve ih je podsjetio i da za 30-ak malih i srednjih tvrtki idući tjedan kreću prva bespovratna sredstva iz EU-a od 250 milijuna kuna, a dinamika se nastavlja i u idućim godinama s oko 200 milijuna eura godišnje ili oko 1,5 milijardi kuna iz EU-a za male i srednje poduzetnike, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram