Zatvori
Poslovni Puls
04/07/2014

Avalon predstavio vlastitu cloud hosting platformu

Danas je u zgradi Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore, na održanoj konferenciji za medije, jedan od vodećih hrvatskih pružatelja web hosting usluga Avalon predstavio novi set usluga temeljen na cloud tehnologijama. Nova cloud hosting platforma znači veliki iskorak u odnosu na tradicionalni hosting. Ona predstavlja najsuvremeniju generaciju IT usluga, jednostavnijih za korištenje te donosi značajne uštede u poslovanju...

Na predstavljanju su sudjelovali Damir Mujić, osnivač i direktor Avalona, Damir Zec, poslovni direktor IBM-a Hrvatska, dr. Constantino Vazquez, Senior Infrastructure Architect u projektu OpenNebula, Tomislav Bronzin, Microsoft Most Valuable Professional (MVP) za Office 365, te Dobriša Adamec, Microsoft MVP i jedan od vodećih stručnjaka za Microsoft Azure, obojica iz partnerske tvrtke CITUS koja se bavi razvojem poslovnih softverskih rješenja.

Predstavljena je prva hibridna open source platforma za web hosting, izgrađena na IBM infrastrukturi i OpenNebula cloud softveru. Također, predstavljena je i prva instalacija Microsoft Azure clouda u datacentru u Zagrebu, te Avalonova ponuda Microsoft Office 365 usluga. Na kraju, prezentirane su i potpuno nove web stranice prilagođene mobilnim uređajima te osvježena ponuda usluga iz portfelja tvrtke Avalon.

Damir Mujić je uvodno kratko predstavio tvrtku koja je jedan od pionira web hostinga u Hrvatskoj, čime se bavi već 17 godina. Avalon danas ima 20-tak zaposlenih visokoobrazovanih IT inženjera te se može pohvaliti rastom broja zaposlenih od 110%, rastom broja korisnika od 95% i porastom prihoda od 53% u zadnje tri godine.

Mujić je istaknuo kako je projekt izgradnje cloud hosting platforme trajao 2 godine, na čemu je ukupno radilo 30-tak ljudi iz Avalona i partnerskih tvrtki te da je rezultat dugogodišnjeg osluškivanja potreba korisnika – “Cloud hosting kojeg danas predstavljamo najbolji je spoj našeg dosadašnjeg iskustva i najnovijih dostignuća u IT tehnologiji primijenjenih u hostingu. Ova usluga je 'must have' za tvrtke koje žele biti u korak s tehnologijom i korak ispred konkurencije – s jedne strane nudi više za moderan način poslovanja i života, a s druge strane smanjuje troškove poslovanja i jednostavna je za korištenje.”

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram