Zatvori
Poslovni Puls
04/07/2014

Dok se ostatak Hrvatske trese - Dubrovačka županija obara turističke rekorde

U prvih šest mjeseci ove godine u turističkim odredištima juga Hrvatske bilježi se 9 posto više dolazaka gostiju i 6 posto više noćenja u odnosu na prvo lanjsko polugodište...

Od početka godine do kraja lipnja, prema podacima Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, registrirano je 455.583 dolazaka gostiju koji su ostvarili 1,694.136 noćenja. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine zabilježen je porast broja turista za 9, a u noćenjima za 6 posto.

Najviše noćenja ostvarili su posjetitelji iz Ujedinjenjenog kraljevstva, zatim iz Njemačke, slijede domaći gosti, pa turisti iz Francuske, SAD-a, BiH, Poljske, Švedske, Češke, Koreje, Norveške, Finske, Slovenije, Belgije, Japana itd.

Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 1,134.617 noćenja što je porast od 3 posto, dok je u kućanstvima ostvareno 434.455 noćenja, što predstavlja porast od 18 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram