Zatvori
Poslovni Puls
04/07/2014

Evo kako postati certificirani stručnjak za marketing i oglašavanje na Googleu

Ove jeseni Londonska škola za odnose s javnošću (LSPR) po prvi puta u Hrvatskoj donosi novi program – Advance certificate London School of Public Relations, taj napredni certifikat nosi naziv: Marketing i oglašavanje na tražilici Google. Tražilica Google najkorištenija je tražilica u svijetu i kod nas. 80% svih pretraga na internetu događa se upravo na tražilici Google. Ovaj program naučit će vas kako iskoristiti sve mogućnosti oglašavanja u AdWords sustavu Googlea....

O novom programu govore glavni predavači, Damir Podhorski i Miroslav Varga.

Mnoge će zanimat kako ste došli do ovog programa  a  koji je središnjica u Londonu prepoznala kao kvalitetan edukacijski program?

Miroslav: Internet marketing je najsnažnije rastući segment u oglašivačkoj industriji. U Velikoj Britaniji je već prestigao sve ostale oblike oglašavanja. Na fakultetima i veleučilištima je primjetno pomalo zaostajanje u tom dijelu izobrazbe (ne samo u Hrvatskoj) i središnjica u Londonu je objeručka prihvatila tu mogućnost.

Damir: Kako smo već duži niz godina u edukaciji za razne poslovne škole, uočili smo potrebu da pokrenemo cjeloviti program za Google AdWords edukaciju.

Iz vašeg iskustva u radu s oglašivačima u regiji i izvan nje, koliko je danas važno oglašavanje na tražilici Google?

Miroslav: Smiješno je koliko malo se ulaže kod nas u internetsko oglašavanje u tražilici Google. Ako kažem da su procjene oko 10% onda i to možda zvuči optimistično. Naprosto velik broj marketinških menedžera još nije shvatio što se događa.

Damir:  Najvažnija je činjenica da je ulaganje u Google AdWords mjerljivo, tj. da se povrat investicije (ROI) može vrlo precizno izmjeriti, što je u današnjim uvjetima poslovanja vrlo bitno. Osim toga kod oglašavanja na tražilici Google prvi rezultati se vide već par sati nakon pokretanja kampanje – prvi prikazi oglasa, klikovi, konverzije mogu doći več nakon sat ili dva.

Često čujemo da je potražnja velika za Google AdWords stručnjake,  kako se zapravo postaje Google AdWords stručnjak? Koja su sve potrebna znanja i vještine?

Miroslav: Naglasio bih da je sve znanje besplatno dostupno na Internetu. Ali, ono što razlikuje internetsko znanje od ove izobrazbe je što će polaznici naučiti u relativno kratko vrijeme kako dobro postaviti kampanje i time uštedjeti puno novaca. Usudio bih se tvrditi da će skratiti vrijeme učenja u prosjeku za godinu dana i smanjiti nepotrebne troškove za 50%. Ali, najviše ovisi o tome koliko će polaznici nakon toga samostalno raditi i testirati naučene stvari.

Damir: Google AdWords stručnjak se postaje trajnom edukacijom i praktičnim radom. To znači da osim usvajanja osnovnih pojmova i vještina potrebnih za pokretanje Google AdWords kampanje potreban je i praktični rad na više različitih kampanja. Kako Google često mijenja ili dodaje nove funkcionalnosti u AdWords sustavu, svakodnevna edukacija je imperativ.

Koja su potrebna predznanja kako bi se uspješno pratio program Marketing i oglašavanje na tražilici Google?

Miroslav: Sadržaj je koncipiran tako da ne treba posebno predznanje ni iz kojeg područja. Ali, vrlo brzo se polaznike uvodi u AdWords sustav i prolazi se sve funkcionalnosti. To i naprednim korisnicima pomogne u boljem radu s AdWords sustavom i nebrojeno puta su osobe koje su mislile da su specijalisti, otišli sa seminara s dodatnim znanjima.

Damir: Program Marketing i oglašavanje na tražilici Google je koncipiran da od samog početka polaznike uvodi u osnovne koncepte marketinga na tražilici Google koji se sastoji od AdWords sustava i SEO-a (organskog pozicioniranja). Naglasak programa je na AdWords sustavu, ali polaznici u uvodnom dijelu uče i o SEO-u.

Edukacijski program Marketing i oglašavanje na tražilici Google koncipiran je u 5  edukacijska modula, ukupnog trajanja 10 dana, što će sve u tim modulima polaznici raditi?

Miroslav: Najkraće – sve što AdWords može pa i šire od toga (Analytics). Polaznici će dobiti potpuni uvid u ponašanje korisnika izvan web-stranice, na web-stranici i kojim trikovima i postupcima se može bitno skratiti vrijeme upravljanja svojim računom. Biti će riječi i o alatima koji bitno olakšavaju.

Damir: Od osnovnih koncepata funkcioniranja tražilice Google i pozicioniranja web stranice na tražilici Google do pokretanja Google AdWords kampanje, optimizacije kampanja, upravljanja kampanjama u Display Networku. Cilj programa je da svaki polaznik nakon što završi program bude osposobljen za samostalno pokretanje i upravljanje Google AdWords kampanjom.

Za dodatne informacije o ovom programu, javite nam se na info@lspr.hr , ili na društvenim mrežama, facebook.com/lspr.croatia , twitter.com/LSPRcroatia

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram