Zatvori
Poslovni Puls
07/07/2014

Švicarci kraj Šibenika grade veliki turistički resort!

Hrvatska se godinama bori kako bi privukla strane investicije. Švicarski investitor odlučio je uložiti više od milijardu i pol eura u projekt kod Šibenika koji će promijeniti sliku hrvatskog turizma, ali i poručiti potencijalnim investitorima da se isplati ulagati u ovaj dio svijeta, piše HRT...

Sedam godina i šezdeset milijuna eura bilo je potrebno kako bi se kupilo zemljište u Zablaću pokraj Šibenika za izgradnju novoga gradskog naselja. Švicarci su spremni za početak radova čim se dovrši detaljni urbanistički plan, što se očekuje krajem godine s obzirom na to da je GUP usuglašen.

Novi grad za oko 2500 stanovnika imat će sve potrebne sadržaje, od hotela visoke kategorije, vila, marine do ambulante i vrtića, a sve u skladu s najvišim ekološkim i prostornim standardima, na čemu je investitor inzistirao.

Sve dosadašnje administracije grada Šibenika dale su potporu jer će to za grad značiti milijunske komunalne doprinose i stotine novih radnih mjesta.

Investitor očekuje da će na taj način produljiti turističku sezonu u Šibeniku na gotovo cijelu godinu i time dati potpuno nov impuls turizmu u Hrvatskoj.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram