Zatvori
Poslovni Puls
09/07/2014

Ove najave iz Samsunga neugodno su iznenadile mnoge

Samsung će u drugom tromjesečju ove godine vrlo vjerojatno zabilježiti veći pad operativne dobiti, najavljeno je danas iz te kompanije...

Prvi procijenjeni podaci pokazuju kako će ukupna zarada grupe biti 24,5% manja u odnosu na lanjsku, što će biti već treći kvartal u nizu da se u Samsungu bilježi pad ukupnih profita. Ukupna potražnja za njihovim proizvodima, procjenjuje se, manja je za 8-11%.

Kao glavne razloge za ove negativne trendove u Samsungu ističu loše prodajne rezultate na tržištu mobitela, posebice u Europi i Kini. Europsko je tržište, kažu, preplavljeno jeftinijim konkurentskim uređajima, a u Kini potrošači ne žele kupovati 3G uređaje već čekaju nove, zasnovane na 4G standardu – pa se zbog toga očekuje i oporavak financijskih pokazatelja u narednim kvartalima.

Pad je zabilježen i u prodaji tableta dijagonale 7 i 8 inča, za što u Samsungu krive sve veću prisutnost phableta sa zaslonima od 5-6 inča.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram