Zatvori
Poslovni Puls
09/07/2014

Zagrebački špediter raste i u krizi, uložili 5,1 mil. kuna u nove kamione

Zagrebačka špediterska tvrtka Primacošped uložila je 5,1 milijun kuna u proširenje voznog parka s pet novih MAN-ovih kamiona te isto toliko specijalnih priključnih hladnjača...

Kako je na primopredaji kamiona u petak u Hrvatskom Leskovcu istaknuo Petar Šimić, direktor Primacošpeda, investicija je to koja će im dodatno povećati konkurentnost. "Riječ je o specijalnim poluprikolicama s dvostrukim dnom koje u uvjetima hladnjače mogu prevesti duplo više paleta od klasičnih. To znači da će naši klijenti znatno uštedjeti na transportnim troškovima po jediničnoj cijeni proizvoda", objasnio je Šimić.

Iako je većina špediterskih tvrtki ulaskom Hrvatske u EU zapala u probleme zbog ukidanja carina, Primaco upravo posljednjih godina bilježi najveći rast. Ove im je godine polugodišnji prihod bio 35 posto veći nego u istom razdoblju 2013., a očekivanja za cijelu godinu još su optimističnija.

U 2014. zaposlili su 24 novih ljudi, a planiraju do kraja godine broj radnika povećati sa 92 na 120. S novim MAN-ovim tegljačima vozni park Primacošteda ima ukupno 55 kamiona.

Investicija je realizirana uz pomoć Erste leasinga, a za Auto Hrvatsku kao distributera odlučili su se zbog dugogodišnje dobre suradnje. "Već godinama imamo pouzdano partnerstvo koje je više puta bilo na kušnji. Uvijek smo iznašli rješenje na obostranu korist. Stoga smo se odlučili ući i u ovaj projekt", kaže Šimić. Izvršni direktor Auto Hrvatske Mario Fabek potvrdio je da je i Auto Hrvatska korisnik Primacovih usluga, preko njih su otpremili dva MAN-ova kamiona na Filipine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram