Zatvori
Poslovni Puls
11/07/2014

Google spreman za ulaganja u europske i hrvatske startupe!

Googleova glavna ulagačka ruka - Google Ventures jučer je najavila impresivni pohod na europsko tržište i to kroz otvaranje novog ulagačkog fonda...

Europski startupi, pa tako i oni hrvatski imaju razloga za optimizam. Googleov rizični ulagački fond Google Ventures najavio je početak rada novog 100 milijuna dolara teškog specijaliziranog fonda koji će ulagati u europske startup tvrtke i projekte.

"Vjerujemo kako europska startup scena ima ogromni potencijal. Vidjeli smo impresivne nove kompanije kako 'izlaze' iz mjesta poput Londona, Pariza, Berlina i drugih regija", rekao je Googleov Bill Maris.

Sjedište Google Ventures europskog odjela bit će u Londonu, a za očekivati je kako ćemo skoro čuti i najave prvih investicija.

Google Ventures osnovan je prije pet godina, a do sada je uložio u više od 250 kompanija - od kojih su neke završile kao Googleove akvizicije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram