Zatvori
Poslovni Puls
14/07/2014

Kina u Grčkoj pronašla novog europskog partnera

Kineski predsjednik je u nedjelju izjavio da će njegova zemlja poboljšati uzajamnu korisnu suradnju s Grčkom kako bi se daljnje poboljšali bilateralni odnosi...

Ovo je izjavio tijekom svog posjeta grčkom otoku Rodosu na svom putu prema Južnoj Americi. Na Međunarodnoj zračnoj luci Diagoras ga je svečano dočekao grčki premijer Antonis Samaras.

Pozdravljajući duboko tradicionalno prijateljstvo između Kine i Grčke, Xi je izjavio kako su dvije zemlje, dvije drevne civilizacije uvijek imale razumijevanja te se međusobno podržavale i pomagale.

Xi je naglasio kako su grčki predsjednik Karolos Papoulias i premijer Samaras prešli dug put do otoka kako bi ga primili tijekom presjedanja, što snažno upućuje na to da grčki narod gaji snažne osjećaje prema kineskom narodu i veliki značaj koji grčka vlada pridaje odnosima s Kinom.

Grčko gospodarstvo se stalno poboljšava, rekao je Xi, dodajući da je Kina spremna nastaviti raditi sve što je moguće kako bi podržala Grčku i poboljšala međusobno korisnu suradnju, kako bi se došlo do sveobuhvatnog strateškog partnerstva između dviju zemalja.

U ime svoje strane, Samaras je rekao kako je Kina dobar prijatelj i partner Grčke te da se grčka vlada i narod raduju primanju predsjednika Xija. Poželio je Xiju uspješnan posjet Južnoj Americi.

Ovo je drugi posjet kineskog čelnika ovoj europskoj zemlji u posljednjih mjesec dana. Tijekom posjeta premijera Li Keqianga od 19. do 21. lipnja, obje zemlje su postigle široki konsenzus o produbljivanju bilateralnih odnosa.

Xi će u Južnoj Americi posjetiti Brazil, Argentinu, Venezuelu i Kubu. Također će prisustvovati i šestom Samitu BRICS-a te Samitu Kine, Južne Amerike i Kariba u Brazilu, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram