Zatvori
Poslovni Puls
14/07/2014

Špica sezona pomaknuta na 15. srpnja - gosti tek stižu

Prvi je udarni vikend turističke sezone - na ulazima u Hrvatsku bez većih gužvi. Kiša duž Jadrana. Do srijede, najavljuju prognostičari, bit će promjenljivo...

Od ove se turističke sezone očekuje da nadmaši rekordnu 2008. Na ulazima u Hrvatsku nema velikih gužvi, a turiste koji su krenuli put mora dočekalo je pogoršanje vremena - pad temperature i kiša. Tako je umjesto sa suncobranima Zadar u špicu turističke sezone ušao s kišobranima. Turisti su se s plaža preselili u stari dio grada. Kiša im, tvrdi direktor Turističke zajednice Zvonko Šupe, nimalo ne smeta, piše HRT.

Gužva je ovih dana i u Splitu. Ne zbog sunca i mora, već zbog festivala Ultra. Tražio se krevet više, a cijene smještaja letjele su u nebo. Gužva je bila i u Zračnoj luci Resnik. Sletjelo je i odletjelo čak 320 zrakoplova. No Split i Zadar nisu kompletna slika hrvatskog turizma. Činjenica je da su kapaciteti u prvom dijelu srpnja bili slabije popunjeni.

Naime, špica se ove sezone pomaknula s 1. na 15. srpnja. Stoga se najviše gostiju tek očekuje. A onima koji su nam već došli kiša nije pokvarila odmor.

Turistički djelatnici najavljuju dobar kolovoz, rujan, čak i listopad. Nadamo se da će se najave i ostvariti jer proračun nam je ovisan o turizmu. Naime, prošle je godine udio turističkih prihoda u BDP-u dosegnuo čak 17 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram