Zatvori
Poslovni Puls
17/07/2014

Visa širi uslugu digitalnog novčanika na još europskih zemalja

Visa Europe potvrdila je kako će V.me by Visa, uslugu digitalnog novčanika pokrenuti u Njemačkoj, Irskoj, Norveškoj, Švedskoj i Italiji do kraja ove godine. Također, u Grčkoj, Češkoj i Slovačkoj 2015. kreće pilot program, kojim će biti ukupno 12 tržišta koja nude ovu uslugu...

Visa Europe najavila je i daljnja ulaganja od 200 milijuna € kojima će poduprijeti razvoj digitalnih usluga plaćanja. Navedena ulaganja će obuhvatiti i program prilagodbe namijenjen maloprodajnim trgovcima čime bi se povećala brojka sadašnjih 20 000 korisnika. Danas, ovaj broj uključuje trgovce poput Leclerc Drive, vodeće francuske e-trgovine, PC World i Clarks u Velikoj Britaniji te Merlin.pl. i E.Leclerc u Poljskoj.

V.me by Visa je digitalni novčanik koji bankama i financijskim institucijama omogućuje da istaknu vlastiti brend na usluzi koju omogućava Visa. Usluga danas funkcionira u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španjolskoj i Poljskoj. Korištenje sluge započelo je postupnim odabirom banaka koje su uključene u program, a komercijalno lansiranje te široka rasprostranjenost usluge očekuje se početkom 2015.

Wendy Martin, izvršni direktor V.me by Visa, istaknuo je: „Prihvaćanje i savladavanje dva su velika izazova pri širenju i prilagodbi digitalnog novčanika. Naša dodatna ulaganja za prihvaćanja usluge kod trgovaca diljem Europe odraz su važnosti koje pridajemo zajednici trgovaca.”, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram