Zatvori
Poslovni Puls
17/07/2014

Volkswagen želi kupiti talijanski Fiat!

Volkswagen je zainteresiran za kupnju Fiata, pišu danas njemački mediji, dok najnoviji podaci pokazuju da je prodaja automobila u Europi u lipnju porasla već 10. mjesec zaredom...

Pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, njemački mjesečnik Manager Magazin piše kako je tamošnji proizvođač automobila Volkswagen zainteresiran za kupnju talijanskog Fiata. Pregovori između dviju kompanija još su daleko od razgovora o mogućoj cijeni, no Fiat je, navodno, spreman prepustiti svoju tradicionalnu proizvodnju i fokusirati se samo na brand Ferrarija.

U međuvremenu, Udruga europskih proizvođača automobila (ACEA) objavila je kako je u lipnju prodaja na europskom tržištu porasla 4,3 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, na 1,23 milijuna vozila.

To se, poručuje ACEA, zahvaljuje gospodarskom oporavku u južnoj Europi, predstavljanju novih modela i poticanju potrošnje, što je izazvalo jačanje potražnje za automobilima.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram