Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2014

Brodotrogir dobio 7,5 milijuna dolara vrijedan ugovor u Kamerunu

Brodotrogir je zaključio 7,5 milijuna dolara vrijedan ugovor s tvrtkom Perenco o gradnji nadgrađa za jack up platformu smještenu u Kamerunu...

Platforma koju će graditi Brodotrogir dimenzija je 28 puta 22 metra, težine oko tisuću tona.

Perenco je anglo-francuska naftna tvrtka, s poslovanjem u 15 zemalja svijeta na različitim kontinentima, od Sjeverne Europe, Afrike, Južne Amerike do Jugoistočne Azije. Sudjeluje u operacijama na moru i na kopnu s proizvodnjom oko 375.000 barela nafte dnevno. Tvrtka je orijentirana na istraživanje i proizvodnju nafte. U Kamerunu, gdje je smještena jack up platforma, djeluje od 1993, kao partner Exxon Mobila i SNH-a iz Kameruna.

Gradnja nadgrađa za jack up platformu, uz gradnju dva kemijska tankera za vlastitu pomorsku kompaniju, osigurava Brodotrogiru visok stupanj zaposlenosti i popunjenosti kapaciteta, kaže se u priopćenju.

"Ovo je iskorak Brodotrogira na tržištu offshore industrije s novim mogućnostima koje se otvaraju uspješnom realizacijom ovog posla, čemu su predani svi, od upravljačke do izvršne strukture", navodi se u priopćenju. Napominje se da je ovaj ugovor dodijeljen Brodotrogiru pošto su u njemu "temeljitom provjerom prepoznati visoki standardi".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram