Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2014

Dubrovnik ne usporava: U srpnju rast broja turista i noćenja!

Trend povećanih turističkih dolazaka i noćenja nastavljen je u gradu Dubrovniku i u srpnju, te se ne može govoriti ni o kakvoj „srpanjskoj rupi„ koja se spominje u drugim hrvatskim turističkim regijama. Ukupno je u prvh petnaest dana srpnja u Dubrovniku boravilo 68442 gostiju, a ostvarili su 275 889 noćenja...

Rezultati turističkog prometa na dubrovačkom području za prvih petnaest dana srpnja bolji su u dolascima za 14 posto i u noćenjima za 10 posto. Najviše dolazaka i noćenja bilježe dubrovački hoteli u kojima je u prva dva tjedna boravilo 37 468 gostiju (5 posto više nego u dva tjedna srpnja 2013.)  koji su realizirali 146804 noćenja (četiri posto više nego u isto vrijeme u srpnju 2013.) U strukturi prednjače inozemni gosti, jer je udio hrvatskih državljana svega 3,5 posto.

Privatni smještaj koji je kapacitetom dosegao hotelski bilježi povećanja u dolascima od  čak 39 posto, u privatnim sobama i apartmanima boravilo je 21375 gostiju, a  ostvarili su 83628 noćenja (to je 30 posto više nego u prva dva tjedna 2013.)

Prvi na listi dolazaka su gosti iz Ujedinjenog kraljevstva s 10175 dolazaka i 54447 noćenja odnosno oko devetnaest posto udjela u ukupnom prometu. Slijede Norvežani, državljani SAD –a, potom Švedjani, Australci, Francuzi, Rusi, Nijemci, te Finci, dok su na desetom mjestu domaći gosti. Zanimljivo je da su među prvih deset nacionalnosti čak tri skandinavske zemlje, a posebno veseli što su gosti iz SAD –a „skočili“ na treće mjesto, što je još jedna potvrda da je Dubrovnik zaista prepoznat turistički „brend“ na ovom tržištu.

Sudeći prema ostvarenjma početka srpnja  uvjereni smo da će vrhunac  sezone biti uspješan, ali je važno istaknuti odlične najave za rujan i listopad, mjesece koji na jugu Hrvatske već dugo ne spadaju u razdoblje podsezone već su po svojim ostvarenjima bliski srpnju i kolovozu, priopćili su iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram