Zatvori
Poslovni Puls
21/07/2014

Hanžekovićeva Genera priprema se za izlazak na europsko tržište

POVEZANE OBJAVE:

Genera je predala svoj prvi europski dosje u registracijski postupak u 13 europskih agencija za lijekove, a u godinu dana u postupak će biti predano još pet dosjea iz segmenta peradarskih cjepiva, izvijestili su iz te kompanije. Kao referentna država koja će ocjenjivati prvi Generin europski registracijski dosje izabrana je Velika Britanija, a cjelokupni postupak vodit će britansko mjerodavno tijelo Veterinary Medicines Directorate...

U idućih godinu dana Genera planira pojačanom dinamikom nastaviti registraciju u Europskoj uniji te svaka tri do četiri mjeseca predati barem jedan novi dosje na ocjenjivanje, navode iz te tvrtke.
Tako će u godinu dana u postupak biti predano još pet dosjea iz segmenta peradarskih cjepiva, a referentna zemlja i za tu registracijsku proceduru bit će Velika Britanija. Nakon završetka registracije u 13 zemalja EU-a sustavom ponovljenog postupka (repeat use) pokrenut će se registracija Generinih peradarskih cjepiva i na ostalim europskim tržištima.

Europsko odobrenje za stavljanje lijekova u promet jedan je od glavnih preduvjeta za prodaju proizvoda na svjetskim tržištima. Nakon završetka evaluacije dokumentacije, očekuje se ishođenje odobrenja za stavljanje lijekova u promet, što će Generi omogućiti prodaju proizvoda i na najstrože reguliranim tržištima.

Genera Grupa u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit 3,1 milijun kuna, što je 1,4 milijuna više nego u istom razdoblju lani. U prvom polugodištu grupa je uvećala prodaju za 12 posto, na 103,7 milijuna kuna. Na domaćem tržištu pritom je ostvareno 51,7 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je porast od 15 posto u odnosu na prethodnu godinu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram