Zatvori
Poslovni Puls
22/07/2014

Kineski turisti preplavili Novi Zeland

Turisti iz Kine i Japana prošli mjesec doveli su broj inozemnih posjetitelja na Novi Zeland na rekordnu razinu, u ponedjeljak je objavila državna agencija za statistiku...

Broj dolazaka posjetitelja od 162 100 u lipnju ove godine prešao je prošlogodišnji lipanjski rekord od 159 500, stoji u statistikama Novog Zelanda.

"Rast je potaknut s posjetiteljima iz Azije, osobito Japana i Kine", menadžerica za statistike populacije Vina Cullum navela je u priopćenju.

U lipnju ove godine, broj posjetitelja iznosi 2,79 milijuna, što je 6 posto više u odnosu na lipanj 2013., a četiri vodeće zemlje po posjetiteljima su Australija, Kina, SAD i UK.

Vladina agencija za turizam na Novom Zelandu je rekla kako je godišnji rast od 8 posto u broju kineskih posjetitelja, koji je pokazao rast, usporio zbog uvođenja kineskog zakona o putovanju prošle godine u listopadu, a u kojem se zahtijeva od putničkih agenata u Kini ponuda bolje kvalitete, a time skuplji grupni turistički paketi.

"Međutim, ono čemu svjedočimo jest pozitivna promjena u mješavini dolazaka iz Kine, s porastom dolaska neovisnih putnika rađe nego kratki posjeti grupnih turističkih putovanja, što rezultira dužim boravkom i većom vrijednosti po dolasku," izjavio je u priopćenju izvršni direktor za turizam Novog Zelanda, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram