Zatvori
Poslovni Puls
24/07/2014

Kinezi žele snažniju suradnju s Amerikancima

Kina će se pridružiti i sudjelovati u izgradnji novog svjetskog trgovinskog sustava, u utorak je objavio premijer Li Keqiang...

Li je na susretu s predstavnicima američkih poduzetnika i bivših visokih dužnosnika također pozvao SAD da budu otvorenije te stvore povoljnije uvjete za produbljivanje suradnje između dvije zemlje.

Izaslanstvo, koje predvodi predsjednik američke gospodarske komore Thomas Donohue, uključuje bivšeg savjetnika za državnu sigurnost Sandyja Bergera, bivšu predstavnicu američke trgovine Charlene Barshefsky te skupinu viših menadžera.

Li je rekao kako su dobri kinesko-američki odnosi pogodni za obje zemlje i pomoći će im u ostvarivanju viših globalnih interesa. Dvije zemlje trebale bi poštivati jedna drugu, ojačati obostrano povjerenje, produbiti suradnju te kontrolirati sporove.

Pozvao je poslovne krugove i think thank obje zemlje na bolju komunikaciju u svrhu promoviranja stabilnijeg i zvučnijeg razvoja kinesko-američke suradnje.

Donohue i nekoliko članova izaslanstva rekli su kako će produbljivanje suradnje između SAD-a i Kine donijeti koristi objema zemljama i svjetskom gospodarskom rastu. Američki poslovni krugovi nastavit će promicati bilateralnu trgovinu i suradnju u ulaganju te razvoj američko-kineskih veza.

Li je također obećao kako će Kina postati otvorenija i poboljšati tržišno okruženje kako bi pružila poštenu konkurentnost domaćim i inozemnim tvrtkama, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram