Zatvori
Poslovni Puls
24/07/2014

Ryanair mora vratiti 9,6 milijuna eura nezakonite pomoći

Europska komisija u srijedu je objavila da diskontni zračni prijevoznik Ryanair mora vratiti oko 9,6 milijuna eura nezakonite državne pomoći, koju je dobio za poslovanje u nekoliko regionalnih aerodroma u Francuskoj...

Komisija u priopćenju tako navodi da će Ryanair morati vratiti 868.000 eura povezanih s rabatima i marketinškim aranžmanima dogovorenima u zračnoj luci Angouleme u središnjoj Francuskoj.

Ryanair je time uživao "nedozvoljenu prednost" i treba vratiti novac kako bi se otklonili poremećaji u slobodnoj tržišnoj utakmici, kaže se u današnjem priopćenju Komisije.

Do sličnih saznanja došlo se i u zračnoj luci Pau Pyrenees, zbog čega je Ryanair dužan vratiti 2,4 milijuna eura, uz iznos od 6,4 milijuna eura koji mora vratit vezano uz poslovanje na aerodromu u Nimesu, navodi dalje EK. Obje zračne luke nalaze se na jugu Francuske.

Komisija navodi i da nastavlja s istragom na aerodromu u austrijskom Klagenfurtu, gdje se stekao dojam da su aerodromske usluge i tržišni sporazumi prekomjerno išli na ruku Ryanairu i stoga bi mogli predstavljati državnu pomoć koja je nespojiva s propisima EU-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram