Zatvori
Poslovni Puls
28/07/2014

Jedan posto najbogatijih Kineza drži trećinu bogatstva

Jedan posto najbogatijih kineskih kućanstava drži u svojim rukama trećinu cjelokupnog bogatstva kineske populacije, što potiče bojazan od sve izraženije nejednakosti u primanjima u najmnogoljudnijoj zemlji...

Prema objavljenoj studiji Sveučilišta u Pekingu, prosječno neto bogatstvo kineskih kućanstava je u 2012. godini iznosilo 439.000 juana (oko 71.000 dolara), što je za 17 posto više u odnosu na razinu iz 2010. godine.

Ipak, nejednakost u primanjima je u tom razdoblju znatno porasla, a u prilog tome govori činjenica da je u 2012. godini jedan posto najbogatijih kućanstava u Kini posjedovao trećinu cjelokupnog nacionalnog bogatstva.

S druge strane, 25 posto kućanstava na samom dnu raspolagalo je sa samo deset posto sveukupne vrijednosti imovine u toj zemlji, pokazali su rezultati istraživanja Instituta za istraživanje društvenih znanosti pri Sveučilištu u Pekingu, a prenosi kineska agencija Xinhua.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram