Zatvori
Poslovni Puls
29/07/2014

Ljubavni servis OkCupid priznao manipulaciju korisnicima

POVEZANE OBJAVE:

OkCupid, jedan od vodećih internetskih servisa u SAD-u za upoznavanje i spajanje ljudi, redovno je pogrešno spajao ljude kako bi provjeravao svoju tehnologiju, otkrila je internetska kompanija InterActive Corp servise (IAC) u čijem je vlasništvu OkCupid, nekoliko tjedana nakon što je Facebook priznao da je u jednoj psihološkoj studiji manipulirao svoje korisnike...

Kada ljudima kažemo da su dobar spoj, oni se i ponašaju kao da jesu, napisao je na svom blogu suosnivač tvrtke Christian Rudder. Pa čak i kada bi trebali biti pogrešan izbor jedno za drugo.

U suprotnom slučaju, kod parova kojima bi se govorilo da nisu dobar spoj iako su algoritmi OkCupida pokazivali da jesu, smanjivala se vjerojatnost da će izmijeniti više od četiri poruke.

Glasnogovornica IAC-a je izjavila da OkCupid namjerava nastaviti s eksperimentima koji su na tom polju poznati kao A/B testovi.

OkCupid je jedan od vodećih servisa za spajanje ljudi u SAD-u, nakon servisa Match.com, eHarmony i Plenty of Fish, po istraživanju Pew Research centra.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram