Zatvori
Poslovni Puls
29/07/2014

Optimistični Maras najavio rast BDP-a od 2 posto!

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras rekao je da će sljedeća godina sigurno donijeti pozitivne trendove i rast gospodarstva, prenosi HRT...

Hrvatsko gospodarstvo, po njegovoj bi ocjeni iznijetoj na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio gradnju Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe, nagodinu moglo rasti po stopi od blizu dva posto.

U prilog tome Maras je nabrojao aktivnosti raznih ministarstava kao što su raspisivanje natječaja Ministarstva poduzetništva i obrta za konkurentnost vrijednog 255 milijuna kuna, gdje je izabrano trideset projekata koji će, kaže Maras, generirati gotovo 500 milijuna kuna investicija.

Spomenuo je i aktivnosti Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u obnovi i modernizaciji zračnih luka Zagreb i Dubrovnik te ulaganja u željezničku infrastrukturu.

Dodao je da će u listopadu ili studenom biti raspisan niz natječaja za sredstva EU-a, primjerice onaj vrijedan 150 milijuna eura za potpore za ulaganja u modernizaciju i razvoj novih proizvoda i usluga za male poduzetnike u turizmu i proizvodnji. Najavio je i natječaj za poduzetničku infrastrukturu u vrijednosti 80 milijuna eura.

Sljedeće godine, dodao je, očekuje se i isporuka nekoliko brodova iz hrvatskih brodogradilišta, gdje su iznosi ugovora veći od 50 milijuna dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram