Zatvori
Poslovni Puls
30/07/2014

Hrvatska na europskom dnu po korištenju širokopojasnog interneta

Poražavajući podaci za Hrvatsku objavljeni su u izvješću Europske komisije o tržištu i regulaciji u telekomunikacijama: najgori smo u Europi po broju korisnika širokopojasnog interneta na pristupnim mrežama nove generacije koje osiguravaju veliku brzinu pristupa, poput svjetlovodnih mreža...

Takvu mrežu u Hrvatskoj koristi samo jedan posto ukupnog broja korisnika širokopojasnog interneta. To je daleko najmanji postotak u odnosu na ostatak EU-a.

Pri dnu smo po ukupnom broj korisnika širokopojasnog interneta, s 21,7 posto stanovnika, a iza nas su Rumunjska, Bugarska, Poljska i Slovačka. No, u tim zemljama mnogo više je onih koji koristi mreže nove generacije s većom brzinom pristupa.

U europskom su vrhu po broju korisnika koji imaju pristup mreži nove generacije Belgija, Rumunjska, Bugarska, Latvija i Nizozemska. Na dnu su Cipar, Grčka i Italija, te posljednja - Hrvatska. Mreže nove generacije bilježe jak porast u posljednje dvije godine, pa bi Hrvatska, uz zaustavljene investicije, uskoro mogla još više zaostati, prenosi Slobodna Dalmacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram