Zatvori
Poslovni Puls
30/07/2014

INTERVJU: Uz pomoć domaće CRM aplikacije do boljih poslovnih rezultata

Veoma često pišemo o online aplikacijama koje se sve više koriste u poslovanju. Bez informatizacije poduzeća više nije moguće poslovati. Razlog tome je i sve veći broj zahtjeva i pravilnika koji propisuju kontrolu poslovanja i izvještavanje od strane državnih institucija, ali i uprave poduzeća...

Zbog toga sve popularnije postaju online aplikacije koje pružaju kompletnu podršku poslovanju. O tome smo razgovarali s voditeljicom projekata, mag. ing. agr. Irenom Kipke u poduzeću Pinova. Pinova već duže vrijeme koristi online aplikaciju SoftCRM koja im omogućava optimizaciju poslovanja i uspješno upravljanje projektnim timom.

 Zbog čega ste se odlučili na promjenu u poslovanju i korištenje online aplikacije?

Na promjenu u poslovanju odlučili smo se zbog nepotpunih ili višestrukih evidencija koje se često događaju ako nemate sve podatke na jednom mjestu. Zadaci koje smo dodjeljivali djelatnicima putem maila, telefona ili usmeno nisu bili dokumentirani te na taj način nismo mogli pratiti njihovu realizaciju. Praćenje efikasnosti zaposlenika na projektima bio nam je jedan od primarnih razloga zbog kojeg smo potražili online rješenje kojem možemo pristupiti u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta.

Na tržištu postoji velik broj online aplikacija koje imaju različite mogućnosti. Kako ste odabrali najbolje rješenje za Vas i Vaše poslovanje?

Da, na tržištu postoji velik broj online aplikacija, ali mi smo prvenstveno tražili aplikaciju koja ima podržano projektno upravljanje odnosno praćenje projekata. Nakon što smo analizirali nekoliko aplikacija koje smo odabrali, odlučili smo se za SoftCRM jer uz praćenje projekata ima podršku i za druge aspekte poslovanja kao što su financijski dokumenti, skladište, putni nalozi i dr.

Važnu ulogu je također imala i cijena aplikacije te tehnička podrška. U počecima nam je odgovarao mjesečni najam aplikacije dok smo se nakon uhodavanja odlučili na godišnji.

Na koji način je tekla prilagodba na sustav i koliko je vremenski bilo potrebno za to?

Kada postanete svjesni da trenutni način poslovanja nije najbolji za vaše poduzeće i shvatite da je potrebno neko programsko rješenje, odradili ste dobar dio posla.

Nakon odabira aplikacije SoftCRM registrirali smo se u sustav te smo odmah započeli s korištenjem. U početku je potrebno utrošiti određeno vrijeme kako bi se stvorila baza podataka kojima se kasnije lako upravlja te naučiti koristiti aplikacijom. Veliku ulogu ima i tehnička podrška koja je uvijek dostupna za bilo kakva pitanja ili pomoć u radu sa sustavom.

Već nakon par mjeseci rada s aplikacijom, koristeći izvještaje, imali smo puno veću kontrolu nad projektima.Dosta projekata fakturiramo prema stvarno utrošenom vremenu na projektu, gdje smo sada dobili potpune informacije jer se svaka evidencija rada povezuje s projektom. Svi financijski dokumenti sada se nalaze na jednom mjestu i djelatnici koji imaju ovlast za to u svakom trenutku mogu provjeriti stanje te kreirati novi dokument.

Koja je konkretna korist koju korisnici dobivaju upotrebom online aplikacije? Što se u Vašem poduzeću poboljšalo nakon uvođenja SoftCRM sustava?

Nakon početne prilagodbe na sustav koristi su višestruke. Postoji jedinstvena evidencija podataka iz koje se raznim izvještajima i filterima mogu instantno provjeriti sve informacije koje su bitne za odlučivanje. U našem slučaju, aplikacija nam je uvelike olakšala vođenje i praćenje projekata te optimizaciju poslovanja. Projektni tim puno bolje funkcionira te se zadaci izvršavaju na vrijeme.

Biste li i drugim poduzetnicima preporučili korištenje  SoftCRM-a u svom poslovanju?

Da, informatizacija poslovanja je neizbježna. Kao svaka promjena i ova zahtijeva određena ulaganja i prilagodbu, ali nakon toga smanjuje se vrijeme potrebno na traženje dokumenata, izradu istih te analize poslovanja.

Više o SoftCRM-u doznajte na soft-crm.net , putem emaila podrska@soft-crm.net ili na telefon +385 (0)40 390 997

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram