Zatvori
Poslovni Puls
01/08/2014

ACI ostvario 83,5 milijuna kuna prihoda u prvoj polovici godine

Adriatic Croatia International Club d.d. Opatija (ACI d.d.) objavio je danas izvješće o rezultatima poslovanja za prvih 6 mjeseci 2014. godine. Prema financijskim pokazateljima, Društvo ACI d.d. u prvih je 6 mjeseci 2014. godine ostvarilo 83,5 milijuna kuna ukupnih prihoda čime bilježi neznatan pad prihoda od 1% u odnosu na isti period 2013. godine...

Ukupni rashodi iznose 82,8 milijuna kuna i bilježe povećanje od 3%, dok dobit navedenog perioda iznosi 707 tisuća kuna. Ukupni rashodi u 2014. godini uvećani suvećim dijelom zbog povećanja troškova tekućeg i investicijskog održavanja marina ACI sistema u navedenom periodu, dok u istom periodu protekle godine nije bilo značajnijih ulaganja u tekuće i investicijsko održavanje.

U kategoriji prihoda od poslovnih aktivnosti povećanje bilježe prihodi od stalnog (godišnjeg) veza (50,8 milijuna kuna prihoda i 4% povećanja u odnosu na isti period protekle godine) kao i prihodi od usluga dnevnog veza (tranzita). U tranzitu je realizirano 12,6 milijuna kuna prihoda odnosno 7% povećanja prihoda. U kategoriji prihoda od ostalih usluga nautičarima te prihoda od sporednih djelatnosti došlo je do smanjenja prihoda što upućuje na činjenicu da je došlo do smanjenja dodatne potrošnje nautičara u segmentu tehničkih usluga tijekom njihova boravka u marinama.

Temeljem podataka o fizičkim pokazateljima u sistemu ACI marina, tržišni položaj Društva u prvoj polovici 2014. godine je u laganom rastu. U kategoriji godišnjeg veza ostvarena je ista razina godišnjih ugovora, dok je u kategoriji dnevnog veza realizirano povećanje od 4% odnosno realizirano je 29.412 brod dana.

U ACI marinama je ostvareno ukupno 81,9 milijuna kuna ukupnih prihoda i 69 milijuna ukupnih rashoda te je po toj osnovi ostvaren pozitivan financijski rezultat od 12,8 milijuna kuna.

Tijekom prvog polugodišta 2014. godine realizirano je 15,9 milijuna kuna ulaganja u sustav. Od značajnijih investicija realizirani su projekti kompletne rekonstrukcije zgrada sanitarija u tri ACI marine dok je u ACI marini Skradin dovršeno tegljenje i postavljanje novog pontona duljine 140m. Pri kraju su i aktivnosti na pripremi početka gradnje nove ACI marine u Slanom s kojom će se započeti odmah po proteku nautičke sezone. Sva ulaganja realizirana su iz vlastitih sredstava, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram