Zatvori
Poslovni Puls
04/08/2014

Crikvenički hoteli Jadran bilježe rast noćenja u prvih šest mjeseci

Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, u prvih šest mjeseci ove godine bilježi rast poslovnih pokazatelja...

U Jadranu je u prvoj polovici godine ostvareno 4.472 ili 6 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, ostvareno je 7 posto više prihoda i 8 posto ukupno bolji poslovni rezultat nego u prvih šest mjeseci lani, navodi se u priopćenju.

Dobrim rezultatima najviše je doprinijela odlična turistička posjeta u predsezoni, s dvoznamenkastim rastom noćenja u travnju i prvoj polovici svibnja te dobrim rezultatom u lipnju.

Iako je srpanjski rezultat pod pritiskom zbog blagog pada broja ostvarenih noćenja u Jadranovim objektima, najviše u kampovima čiji je rezultat najpodložniji lošim vremenskim prilikama, na razini prvih sedam mjeseci ove godine prihod je veći u odnosu na plan poslovanja.

„Jadran je nakon izlaska iz stečaja ove sezone konačno prodisao punim plućima i zahvaljujući dobroj pripremi sezone ostvarujemo rast poslovnih pokazatelja. No, zabrinjava nas zamjetan pad vanpansionske potrošnje, posebice u srpnju, koji ukazuje na znatan pad broja gostiju u ostalim smještajnim kapacitetima na crikveničkoj rivijeri. Iako smo u Jadranu, što se tiče rezultata naših smještajnih kapaciteta, u prvih sedam mjeseci ostvarili plan i prisutan je rast prihoda u odnosu na prošlu godinu, srpanjski podbačaj vanpansionske potrošnje gledamo sa zabrinutošću. Kako je poslovanje Jadrana čvrsto vezano uz crikveničku rivijeru kao destinaciju, a gospodarstvo Crikvenice i okolice uvelike ovisi o poslovanju Jadrana, smatram da bi srpanjski rezultati trebali biti posljednji poziv za zaokret u politici razvoja destinacije. Potrebna je mnogo aktivnija uloga Turističke zajednice Grada Crikvenice, redefiniranje značaja turističkih manifestacija na način da im se kao glavni cilj postavi porast interesa i broja gostiju za Crikvenicu, aktiviranje gradskog Odbora za destinacijski menadžment koji se trenutno iznimno rijetko sastaje te definiranje politike poticaja jačem povezivanju turističkih subjekata i njihove ponude u destinaciji. Također, s obzirom da se uvjerljivo više od polovice smještajnog kapaciteta u Crikvenici odnosi na privatni smještaj, potrebna je jača institucionalna podrška privatnim iznajmljivačima“, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Trenutni booking za kolovoz pokazuje potencijal za blagi rast u odnosu na prošlu sezonu. U Jadranu ove godine planiraju porast noćenja od 2 posto u odnosu na prošlu godinu te ostvarivanje pozitivnog poslovnog rezultata.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram