Zatvori
Poslovni Puls
05/08/2014

New York Times bilježi pad prihoda i dobiti

Dionica The New York Timesa pala je gotovo 6 posto jer su kvartalni financijski rezultati tog novinskog izdavača podbacili...

Ukupni prihodi kompanije pali su u proteklom tromjesečju za 1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 388,7 milijuna dolara, što je ponajviše posljedica pada prihoda od oglašavanja u tiskanim izdanjima za 7 posto.

Čista dobit The New York Timesa pala je istodobno s lanjskih 20 milijuna na 9,2 milijuna dolara.

The New York Times zabilježio je u prvom kvartalu rast prihoda od oglašavanja i u digitalnim i u tiskanim izdanjima, prekinuvši dugogodišnji trend pada, no proteklo je tromjesečje ponovno donijelo negativne trendove.

Kompanija je upozorila da i u trećem tromjesečju očekuje pad prihoda od oglašavanja, dok bi prihodi od izdavaštva trebali ostati na lanjskoj razini.

S druge strane, prihodi od pretplate na digitalne proizvode, u koje The New York Times ulaže velike napore, u proteklom su tromjesečju porasli. Pritom je broj korisnika isključivo digitalnih proizvoda tvrtke dosegnuo 831.000, što je za 32.000 više nego u prethodnom kvartalu.

„Preostaje nam još puno posla u tranformaciji našeg poslovanja kako bismo postigli dugoročno održivi rast prihoda", kazao je Mark Thompson, izvršni direktor The New York Timesa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram