Zatvori
Poslovni Puls
05/08/2014

Oko 125 milijuna Kineza plaća usluge mobitelom

Kineska udruga za internetsko poslovanje u subotu, 2. kolovoza, izdala je izvješće o razvoju internetskih financija u Kini za 2014...

U izvješću se navodi kako Kina ima 125 milijuna pretplatnika na usluge plaćanja mobitelom, odnosno 126 post više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Softveri za plaćanje mobitelom, internet bankarstvo, vrijednosti papiri i slične aplikacije skidane su više od 400 milijuna puta. Najveći postotak skidanja, pak, ima Alipay - 58 posto. Usluga plaćanja mobitelom u velikom je porastu zbog svoje jednostavnosti i brzine kupovanja.

Prošle godine usluga plaćanja mobitelom u Kini zabilježila je rast od 707 posto, što je neusporedivo više od rasta plaćanja bankovnim karticama ili internetskog plaćanja.

No, stručnjaci upozoravaju kako povećan broj korištenja ove usluge, povećava i rizik od virusa koji mogu ugroziti sigurnost transakcija, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram