Zatvori
Poslovni Puls
07/08/2014

BMW dogurao do dobiti od 1,77 mlrd. eura

Njemački proizvođač automobila BMW objavio je ostvarivanje profita u drugom tromjesečju te prvoj polovici 2014. u utorak...

Prihod tvrtke sa sjedištem u Műnchenu porastao je u drugom tromjesečju za 1,8 posto, dosegnuvši 19,9 milijardi eura (26,6 milijardi američkih dolara). Neto dobit tvrtke popeo se na 27,2 posto, odnosno 1,77 milijade eura, stoji u statističkim podacima koje je objavio BMW.

U međuvremenu, prihodi BMW-a u prvoj polovici godine povećani su u odnosu na prošlu godinu za 2,8 posto, odnosno na 38,14 milijardi eura, a neto dobit povećala se za 19,6 posto, odnosno na 3,23 milijarde eura.

Ukupan broj BMW, MINI i Rolls-Royce marke vozila dostavljen kupcima diljem svijeta povećao se za 5,3 posto na novi rekord od 533 187 vozila u drugom tromjesečju. U prvoj polovici godine prodalo se 1,02 milijuna vozila, obilježavajući prvi put prodaju više od jednog milijuna BMW-ovih vozila u razdoblju od pola godine.

"Tvrtka BMW povećala je volum prodaje, prihode i dobit u drugom tromjesečju kao i u razdoblju od šest mjeseci, nastavljajući uspješan razvoj našeg poslovanja," rekao je Norbert Reithofer, predsjednik Upravnog odbora.

"Na putu smo postizanja naših ciljeva za cijelu godinu," rekao je Reithofer.

U isto vrijeme prodaja motocikla u prvoj polovici godine povećala se za 9,3 posto na 70 978 motocikla, bilježeći najbolju šestomjesečnu prodaju u 90 godina dugoj povijesti proizvodnje motocikla, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram