Zatvori
Poslovni Puls
11/08/2014

Helsinki: Mobilna aplikacija kao rješenje za gradsku prometnu gužvu

Helisnki do 2025. planira u potpunosti transformirati postojeću mrežu gradskog prijevoza u inovativni sustav koji će automobile učiniti potpuno nepotrebnima...

Prema pisanju Guardiana, planom je predviđeno ujedinjavanje svih javnih prijevoznih sredstava (autobus, bicikl, taksi, trajekt, itd), što će građanima omogućiti čitav niz pristupačnih i fleksibilnih prijevoznih rješenja.

Korisnici usluge će moći iazbrati destinaciju, saznati na koji način mogu najlakše stići do nje i platiti vožnju, sve to putem mobilne aplikacije.

Aplikacija, za koju inicijatori tvrde da će biti jednostavna za uporabu, funkcionirat će kao planer putovanja i univerzalna platna platforma koja povezuje sve opcije prijevoza.

Projekt, koji su nedavno predstavili dužnosnici Helsinkija, mogao bi inspirirati i druge velike sjetske gradove koji se suočavaju sa sve većim poteškoćama u prometu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram