Zatvori
Poslovni Puls
12/08/2014

Evo zašto Google ulaže 300 milijuna dolara u podvodne kabele

Google će investirati u novi projekt gradnje transpacifičkog sustava kabela kako bi se zadovoljila potreba za poboljšanjem brzine prijenosa podataka. Podvodni sustav, nazvan Faster, koštat će 300 milijuna američkih dolara te će imati kapacitet od 60 terabita u sekundi...

Ovom mrežom kabela povezat će se dvije obalne lokacije u Japanu s većim gradovima na američkoj zapadnoj obali, uključujući Los Angeles, San Francisco, Portland i Seattle. Oni će se povezati s japanskim gradovima Chikura i Shima, no u planu je i povezivanje sa susjednim kabelskim mrežama kako bi se njihovi kapaciteti proširili i na druge azijske zemlje.

'Mi u Googleu želimo da naši proizvodi budu brzi i pouzdani, a to zahtijeva mrežnu infrastrukturu nevažno je li ona namijenjena korisnicima Androida, kojih je više od jednu milijardu, ili programerima koji stvaraju nove proizvode na Google Cloudu', naglasio je Urs Holzle, Googleov viši potpredsjednik za tehničku infrastrukturu.

Očekuje se da bi radovi trebali započeti uskoro, a iz Googlea se nadaju da će sustav sa svojim radom započeti u drugom tromjesječju 2016. Kako bi se ovaj projekt dovršio Google se ujedinio sa drugih pet kompanija. To su redom China Mobile International, China Telecom Global, Global Transit, KDDI i SingTel, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram