Zatvori
Poslovni Puls
15/08/2014

Kineski internetski div Tencent bilježi snažan rast dobiti

Vodeća kineska internetska kompanija Tencent, koja se nalazi na hongkonškoj burzi, objavila je u srijedu kako joj je neto zarada skočila 59% na godišnjoj razini na 12,3 milijarde yuana (dvije milijarde američkih dolara u prvoj polovici ove godine)...

Ukupan prihod porastao je 37% u odnosu na godinu prije na 38,15 milijardi yuana u prvoj polovici godine. Osnovna dobit za jednu dionicu ostala je na 1 332 yuana, kako stoji u službenom financijskom izvješću tvrtke sa sjedištem u Shenzhenu.

U drugom tromjesječju, ukupan prihod porastao je za 37% na godišnjoj razini na 19,8 milijardi yuana. Neto zarada skočila je 59% na 5,8 milijardi yuana.

Predsjednik i generalni direktor Tencenta, Ma Huateng, izjavio je kako je njegova kompanija u drugom tromjesječju utjecala na produbljivanje odnosa korisnika mobilnih uređaja s društvenim mrežama, igricama i drugim platformama.

Dodao je kako je posebice vidljivo bilo jačanje oglašavanja koje je posebno imalo koristi od videoprometa, odnosno prijenosa Svjetskog nogometnog prvenstva i oglašavanja na Tencentovim društvenim mrežama.

Sudeći prema službenoj izjavi, ukupna zarada od online oglašavanja porasla je 75% na kvartalnoj razini na 2,06 milijardi yuana u drugom tromjesječju odražavajući tako pogodnu sezonu u drugom tromjesječju, što je pozitivan utjecaj Svjetskog prvenstva i strateške suradnje s online trgovinom JD.com, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram