Zatvori
Poslovni Puls
18/08/2014

Arapi otvaraju investicijsku banku u Srbiji

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) dao je danas preliminarno odobrenje za osnivanje banke iz UAE (UAE) u Srbiji, koja će kod nas poslovati pod imenom "Mirabank, dioničko društvo Beograd", priopćeno je iz središnje banke...

Prva faza u postupku osnivanja ove banke je završena, navedeno je u priopćenju, a nakon ove, prema NBS, slijedi faza davanje dozvole za rad banke. Dok banka ne dobije dozvolu, osnivač može u ime banke u osnivanju obavljati samo poslove koji se odnose na ispunjenje uvjeta koji su neophodni kako bi dobili dozvolu za rad i za upis u registar.

Tek nakon toga će, kako je navedeno, moći započeti s redovitim poslovanjem u Srbiji.

"Od 2008. ovo je prva greenfield investicija u bankarskom sektoru Srbije", navedeno je u priopćenju, koje prenose srbijanski mediji.

NBS podsjeća da je osnivač dio međunarodnog konglomerata poznatog kao "Royal Group", čije je sjedište u Abu Dhabiju, UAE.

"Royal Group" je počeo s radom krajem 1990-tih godina, a danas je jedna od najvećih tvrtki i investicijskih holdinga u UAE, prisutna u državama Bliskog istoka, SAD, Europe, Azije, Afrike i Južne Amerike. Čini ga oko 80 malih, srednjih i velikih poduzeća, i zapošljava više od 15.000 ljudi na međunarodnoj razini.

Grupa ulaže u različite gospodarske i javne subjekte u sektorima koji uključuju financije, proizvodnju, nepokretnosti, ugostiteljstvo, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, tehnologiju i medije.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram