Zatvori
Poslovni Puls
18/08/2014

Dubrovnik osmi na popisu najboljih city-break destinacija

Na osnovu posljednjeg istraživanja "City Cost Barometer", provedenog u kolovozu ove godine, Budimpešta se našla na vrhu liste najboljih "city-break" destinacija...

Riječ je o zanimljivim gradskim destinacijama koje su lako dostupne, kada je prijevoz u pitanju i pristupačne kada je riječ o cijenama, pa su stoga vrlo popularne za kraće obilaske.

Tako je mađarska prijestolnica na vrhu liste kao najjeftinija "city-break" destinacija kada su u pitanju smještaj, gradski prijevoz i obilasci, piće i hrana, prenosi Daily Telegraph.

Lisabon najbolje kotira u eurozoni, cijena obroka sa pićem najpristupačnija je u Pragu, dok je razgledavanje grada najjeftinije u Rigi i Viljnusu. Kada je riječ o jeftinoj kulturnoj ponudi grada, Kopenhagen se izdvojio zbog brojnih muzeja i galerija sa besplatnim ulazom, a slična situacija po tom pitanju je i u Dublinu.

Istraživanje "City Cost Barometer" zasniva se na rangiranju europskih gradova u 12 turističkih kategorija kao što su smještaj u hotelu za dvije noći, obrok sa vinom za dvoje, obilazak grada.

Kako je istraživanje provela britanska Pošta, tako su i izabrane destinacije vrlo pristupačne turistima iz Zapadne Europe. Primjetan je i pad cijena, pa je prosječnom turistu, prema ovom istraživanju, za vikend u posljednjoj destinaciji (Bruxelles) sa liste u kolovozu bilo potrebno desetak dolara manje nego u ožujku ove godine.

1. Budimpešta, Mađarska - 141.07 eura za jedan vikend
2. Vilnus, Litva - 143.08 eura
3. Varšava, Poljska - 159.53 eura
4. Prag, Češka - 165.46 eura
5. Lisabon - 166.37 eura
6. Riga, Letonija - 179.34 eura
7. Talin, Estonija - 179.72 eura
8. Dubrovnik, Hrvatska - 195.66 eura
9. Istanbul, Turska - 222.68 eura
10. Bruxelles, Belgija - 196.66 eura

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram