Zatvori
Poslovni Puls
19/08/2014

Sve više privatnih iznajmljivača odlučuje se na izgradnju bazena

Poticajna mjera Ministarstva turizma za izgradnju bazena privatnim iznajmljivačima već daje rezultate. Turisti žele luksuzna odredišta u kojima im je sve na dohvat ruke, pa i bazen ispod prozora...

'Za sufinanciranje gradnje bazena Ministarstvu su stigle 333 prijave od čega je njih 175 uspješno riješeno u provoj fazi. Poželjnije je i svrsishodnije da u bazene investiraju i oni koji nisu na obali, primjerice dalmatinskoj Zagori, Ravnim kotarima i u unutrašnjosti Istre', kazao je ministar turizma Darko Lorencin u emisiji Hrvatska uživo.

Ministar se osvrnuo i na provedbu projekta Hrvatska 365. Ukupno se na javni poziv kandidiralo 40 destinacija, no s obzirom da je tijekom postupka uočeno kako su odvojene kandidature podnijele destinacije koje pripadaju logičnim turističko-geografskim cjelinama i imaju kompatibilnu ponudu, u konačnici su formirane 22 destinacije, od čega 14 na jadranskom i 8 na kontinentalnom području.

Lorencin je naglasio kako program Hrvatka 365 nije u koliziji s dosadašnjim programima promocije. 'Radi se o dodatnom nastupu i promovira se tzv. nepoznata Hrvatska, a u projektu sudjeluju i usko surađuju sve razine vlasti, državna, županijska i lokalna', dodao je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram