Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2014

Otvorena IKEA Zagreb, na otvorenju par stotina kupaca

Švedska IKEA - za mnoge simbol zapadnog standarda - stigla je u Hrvatsku. Jedna od najvećih i najpoznatijih trgovina namještaja i ostalih predmeta za uređenje doma - otvorena je za građane u Rugvici kod Zagreba...

Riječ je o investiciji od 750 milijuna kuna, a zaposleno je 350 osoba. S tim ulaganjem bilo je mnogo problema, stalno se odgađalo zbog hrvatske birokracije i administracije. No nakon višegodišnjeg odugovlačenja - investicija se napokon ostvarila.

Svečanosti otvorenja nazočan je bio i predsjednik Republike Ivo Josipović, koji je tom prilikom, između ostalog, poručio kako je otvorenje Ikee dokaz i poruka stranim ulagačima da se investiranje u Hrvatsku ipak isplati. Predsjednik Josipović, potpredsjednik IKEA Grupe Martin Hansson, veleposlanik Kraljevine Švedske u RH Lars Schmidt, glavni direktor IKEA Hrvatska Dragan Skalušević i voditelj robne kuće IKEA Zagreb Georg Platzer zasadili su tom prilikom drvo i prerezali vrpcu.

"Ovo je važan dan jer se otvara jedna od najvećih investicija u posljednje vrijeme u Hrvatskoj. Mislim da će ovdje interes pronaći i Ikea i naši građani, ali i da će hrvatski proizvođači naći mjesta na policama Ikee. Ovo je poruka kako je Hrvatska mjesto gdje investitori mogu planirati budućnost", rekao je Josipović.

Jutrošnje otvaranje vrata Ikee u Rugvici čekale su stotine građana, a uz predstavnike Ikee iz Švedske i regije te švedskog Veleposlanstva u Hrvatskoj došli su i drugi državni i lokalni dužnosnici i partneri.

U prva četiri dana otvorenja u toj robnoj kući očekuju do 25 tisuća kupaca kojima nude ukupno 9.500 artikala, namještaja i brojnih drugih proizvoda za opremanje i uređenje doma i poslovnih prostora, prenosi HRT.hr.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram