Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2014

Rusi odustaju od turističkih putovanja u Europu

Ruski turisti sada rjeđe posjećuju europske zemlje i radije putuju unutar matične zemlje, prenose ruski mediji današnju izjavu izvršne direktorice Udruženja turoperatora iz Rusije (ATOR) Maje Lomidze...

Preliminarni podaci pokazuju pad organiziranih putovanja u Europu za 25 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok Turska bilježi rast za 15 posto, a Egipat za dva do tri osto, kazala je Lomidze. Putovanja unutar Rusije porasla su pak 25 posto, dodaje ona prema izvješću ruske agencije Itar-Tass.

Bojazni povezane s izdavanjem viza za zemlje u sklopu schengenskog prostora donekle su utjecale na preferencije ruskih turista, dodala je. Sankcije kao takve nisu utjecale na turističko tržište iako je početkom mjeseca zabilježen određeni pad jer su neki turisti oklijevali, nisu se mogli odlučiti i na kraju su odabrali zemlje koje ne treba viza, prenosi Itar-Tass njezine riječi.

Prošle je godine Rusija prema podacima World Travel Monitora bila na trećem mjestu među europskim zemljama po broju putovanja u inozemstvo, kojih je zabilježeno 32 milijuna. Najomiljenija je destinacija ruskih turista u 2013. bila Turska, koju je posjetilo 4,3 milijuna Rusa. Drugo je mjesto pripalo Njemačkoj sa 2,1 milijunom ruskih turista a treće Kini koju je posjetilo dva milijuna Rusa. Prosječan budžet 51 posto ruskih turista iznosio je oko 1.200 eura po gostu, čime su se gotovo izjednačili s ostalim Europljanima, prenosi HRT.hr.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram