Zatvori
Poslovni Puls
22/08/2014

Bank of America pristala platiti rekordnu kaznu od 16,7 mlrd. dolara

Bankarska grupacija Bank of America pristala je platiti rekordnih 16,7 milijardi dolara u sklopu nagodbe s američkim vlastima, čime je stavljena točka na optužbe o obmanjivanju ulagača o kvaliteti vrijednosnih papira povezanih s financijskom krizom....

BofA je postigla nagodbu s američkim ministarstvom pravosuđa, Komisijom za vrijednosne papire i tržišta (SEC) i drugim državnim tijelima, uključujući pojedine savezne američke države. Njome je stavljena točka na istrage u prekršajnim postupcima koje su vlasti pokrenule protiv banke i njezinih podružnica Countrywide i Merrill Lynch, preuzetih u vrijeme krize.

"Vjerujemo da je nagodba, koja rješava problem značajne preostale izloženosti povezane s hipotekama, u najboljem interesu naših dioničara, i da nam omogućuje da se fokusiramo na budućnost", ističe u priopćenju izvršni direktor BofA Brian Moynihan u priopćenju.

To je ujedno najveći iznos koji je neka banka bila prisiljena platiti vezano za kredite koji su pokrenuli globalnu financijsku krizu, objavilo je američko ministarstvo pravosuđa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram