Zatvori
Poslovni Puls
22/08/2014

Novo domoljublje: Hrvatska putovnica u zamjenu za investicije?

POVEZANE OBJAVE:

Ulaskom u predizbornu i posljednju godinu mandata, Vlada ne bira sredstva za spas svoje neuspješne ekonomske politike. Uz poreznu reformu - doznaje RTL Danas - Vlada razmišlja o prodaji hrvatskog državljanstva investitorima te najavljuje rezanje TV pretplate na pola...

I na Markovu trgu i na Zrinjevcu RTL-u su neslužbeno potvrdili: Vlada razmišlja o svojevrsnoj prodaji državljanstva investitorima koji u Hrvatsku uđu s ozbiljnim namjerama.

O visini iznosa odluke u Vladi još nema, putokaz bi mogla biti Malta, čije državljanstvo stoji milijun i sto pedeset tisuća eura. Za prodaju su planirali 1800 državljanstava, no uskoro su naišli na oštre kritike Bruxellesa. Mađarska za manji novac ulagačima nudi službeno prebivalište, dok Kanada i Hong Kong poslovnim ljudima s iskustvom i kapitalom nude državljanstvo.

Usvoji li Vlada mjeru, budući hrvatski državljani ipak neće moći računati na olakšicu za reinvestiranu dobit – ta mjera je na najboljem putu za ukidanje.

'Ako to nije imalo efekta, onda ima logike, no ako je imalo efekta, prvo neka Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva podnesu analizu', rekla je prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Direktor HUP-a Davor Majetić tvrdi da bi mjera bila korisna.

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram