Zatvori
Poslovni Puls
25/08/2014

Srbija traži njemačke investicije u auto industriju i poljoprivredu

Srbiji je potrebno više investicija iz Njemačke u automobilskoj i agrarnoj industriji, poručio je u intervjuu srbijanski premijer Aleksandar Vučić i pozvao njemačke gospodarstvenike da što više ulažu u Srbiju...

"Potrebno nam je više njemačkih investicija u auto i agrarnoj industriji“, prenijeli su beogradski elektronički mediji Vučićevu izjavu njemačkom magazinu "Focus“ uoči konferencije o zapadnom Balkanu zakazane za četvrtak 28. kolovoza u Berlinu.

Vučić je istaknuo kako vlada u Beogradu od njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je inicirala konferenciju u Berlinu, očekuje da pomogne u očuvanju političke i gospodarske stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Glede rusko-ukrajinske krize Vučić je ponovio stajalište Srbije da priznaje teritorijalni integritet Ukrajine, ali i da Srbija ne može sebi priuštiti da se priključi ekonomskim sankcijama protiv Rusije.

"Ovisimo o ruskom plinu", rekao je Vučić, objasnivši i da je "najveći porezni obveznik" u Srbiji naftna industrija Srbije (NIS), kojoj je većinski vlasnik ruski koncern Gazpromnjeft.

Vučić je ocijenio i da je sporazumu o gradnji plinovoda Južni tok, kojim će se ruski plin isporučivati i u EU, "dobar po Srbiju".

"Međutim, projekt ovisi o odnosima Rusije i EU. Bez pristanka naših europskih partnera plinovod ne može biti izgrađen", citiraju beogradski elektronički mediji izvatke iz intervjua Aleksandra Vučića njemačkom magazinu "Focus".

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram