Zatvori
Poslovni Puls
26/08/2014

Propadaju li tužbe u slučaju "Franak"?

Prošlo je više od mjesec dana od pravomoćne presude Visokoga trgovačkog suda u slučaju Franak prema kojoj je utvrđena ništetnost promjenljive kamatne stope. Iako je tom presudom dužnicima otvorena mogućnost nagodbe s bankom, do sada od nje nemaju nikakve koristi...

Udruzi Franak nakon presude se javilo gotovo 4000 dužnika, no nijedna nagodba nije ostvarena jer su ih banke sve odbile.

Banke su tako zasad moćnije od pravomoćne presude, a njome je počeo teći zastarni rok od pet godina. Zaduženi građani nadaju se da će Vlada stati iza njih, kao što je to učinila mađarska iza svojih. U protivnom dužnicima preostaje privatna tužba protiv banke.

I dok se čeka revizija pravomoćne presude na Vrhovnom sudu, mnogi se pitaju hoće li tisuće tužbi građana zatrpati sudove. Ili će u strahu od dugotrajnih i skupih parnica dužnici odustati te kao i uvijek do sada jedini platiti promjene tečaja, kamata i sve druge rizike koji se pojave u poslovanju banaka, pitaju se novinari HRT-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram