Zatvori
Poslovni Puls
27/08/2014

Francuski premijer predstavlja novu vladu?

Francuski premijer Manuel Valls mogao bi, kako se najavljuje, predstaviti svoju novu vladu nakon što je jučer podnio ostavku predsjedniku Francoisu Hollandeu...

Valls je podnio ostavku zbog toga što je ministar gospodarstva Arnaud Montebourg prešao crvenu liniju kad je napao vladine mjere za koje je ustvrdio da guše gospodarski rast.

Montebourg je na sastanku socijalista na istoku Francuske rekao da je potrebno pokrenuti pravedan i zdrav otpor opsesijama njemačkih konzervativaca, a ranije je za francuske medije izjavio da se Njemačka našla u zamci politike štednje koju je nametnula diljem Europe, te da je francuska vlada njemački opsjednuta proračunskom strogoćom.

Montebourg je kazao da ne žali zbog svojih izjava, ustvrdivši da one nisu bile rušenje nečijeg autoriteta, već rasprava o gospodarskom smjeru zemlje, prenosi BBC.

Hollande je zatražio od Vallsa da odmah sastavi novu vladu, a ona bi mogla biti formirana već u utorak u skladu sa smjerom zemlje koji je odredio predsjednik.

Valls je postao premijer u ožujku nakon lošeg rezultata Hollandeovih socijalista na lokalnim izborima.

Ranije ovoga mjeseca vlada je objavila da neće moći postići gospodarski rast od jedan posto, kao što je prije bila najavljivala, prenosi HRT.hr.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram