Zatvori
Poslovni Puls
01/09/2014

Novi trend u online shoppingu - "probaj pa plati"

Kineski gigant elektronske trgovine Alibaba udružio se s pet najvećih kineskih proizvođača kućnog tekstila i planira od rujna na svojoj internetskoj trgovini Tmall.com ponuditi online kupcima "probaj-pa-plati" opciju...

Tmall.com u petak je objavio svoje partnere za prodaju kućnog tekstila, a među njima su Luolai, Mendale, Fuanna, Shuixing i Beyond.

Novi sistem online kupovine omogućava kupcima da isprobaju proizvod, pa čak i da ga operu, prije nego ga odluče zadržati ili vratiti. Prema uputama objavljenim na Tmall.com u četvrtak, ako kupac odluči vratiti proizvod, trošak isprobavanja proizvoda bit će uključen u cijenu osiguranja isporuke paketa.

Li Jing, zamjenik direktora Mendale, izjavio je da "probaj-pa-plati" sistem naglašava kvalitetu proizvoda jer kupci neće potvrđivati svoju kupovinu ako nisu zadovoljni s njom.

Počasni predsjednik Kineskog udruženja proizvođača kućnog tekstila Yang Donghui objasnio je da analize podataka s interneta govore da se od njihove industrije traže usluge koje su više personalizirane.

Brojke koje navodi udruženje pokazale su da je u prvih 10 mjeseci prošle godine online prodaja kućnog tekstila u Kini iznosila 53 milijarde yuana (8.6 milijardi dolara), od čega je Tmall.com-u pripadalo pola, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram