Zatvori
Poslovni Puls
02/09/2014

FBI uključen u istragu oko objave golišavih fotografija poznatih osoba

Američki FBI uključio se u istragu u slučaju hakiranja i objave golišavih fotografija, uključujući i one eksplicitne, dvadesetak slavnih osoba iz svijeta 'showbiza', a u kontaktu s vlastima je i najslavnija žrtva krađe, oskarovka Jennifer Lawrence...

Slučaj istražuje i Apple, s čijeg je servisa za pohranu podataka iClouda, kako se pretpostavlja, hakirana većina fotografija, koje su potom javno objavljene na internetu. Istražitelji još nisu otkrili tko je 'provalio' u sustav, ukrao i objavio intimne fotografije slavnih.

Jennifer Lawrence, dobitnica Oscara za "U dobru i u zlu" i zvijezda "Igara gladi", u kontaktu je s vlastima, objavio je Reuters. To je flagrantno kršenje privatnosti. Vlasti će goniti sve koji objave ukradene fotografije Jennifer Lawrence, objavila je u ponedjeljak njezina glasnogovornica.

FBI je priopćio da je agencija svjesna da se radi o provalama u računala i nezakonitom objavljivanju privatnog materijala te da istražuje slučaj. Glasnogovornica Applea rekla je da tvrtka privatnost svojih korisnika shvaća vrlo ozbiljno i da također aktivno istražuje što se dogodilo, prenosi BBC.

Manekenka Kate Upton, također jedna od žrtava, najavila je da će iskoristiti sve pravne mogućnosti za gonjenje onih koji kopiraju i nastave distribuirati te fotografije. Glumica Mary Elizabeth Winstead na Twitteru je priznala da se radi o autentičnim, ali davno izbrisanim fotografijama. Snimila sam ih sa suprugom davno, u privatnosti svoga doma. Netko je morao dobro 'kopati' da dođe do njih i mogu samo zamisliti koliko je ljigavosti trebalo za to. Nadam se da se dobro osjećate u svojoj koži, poručila je, prenosi HRT.hr.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram