Zatvori
Poslovni Puls
02/09/2014

Investitor ponudio ženi novac i sex, pa navukao bijes startup svijeta

Poznati europski ulagač Pavel Curda posljednje tjedne neće pamtiti po dobrom...

Sve do nedavno Curda je bio cijenjeni ulagač u startupe koji je surađivao s čitavim nizom poslovnih akceleratora i inkubatora, a njegovi članci mogli su se pronaći na uglednim tehnološkim blogovima.

A baš sve se promijenilo kada je osnivačica jednog startupa objavila Curdine privatne poruke u kojoj od nje traži seks. Navodno u zamjenu za investiciju u njezinu tvrtku. Procurile su i dodatne optužbe drugih žena kojima se Curda "udvarao", a investitor je navodno znao koristiti sastanke sa startupima kako bi se raspitivao o dostupnosti prostitutki.

Nakon serije članaka na TechCrunchu, Curdi su zatvorena "vrata" europskog startup svijeta. Izbačen je iz nekoliko startup akceleratora s kojima je surađivao, a otkazana mu je suradnja s uglednim blogom TheNextWeb.

Curda je na kraju objavio ispriku i izrazio žaljenje zbog svojih postupaka, iako je do nedavno tvrdio kako su optužbe temeljene na lažnim emailovima. Najavio je kako će uskoro otkriti "svoju" istinu u knjizi - prihode od prodaje iste namjerava donirati.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram