Zatvori
Poslovni Puls
04/09/2014

Samweri ponovno jašu: e-commerce div Zalando izlazi na burzu!

Europski e-commerce modni div Zalando uskoro će izaći na Frankfurtsku burzu i tako će zloglasna braća Samwer postići još jednu veliku pobjedu...

Potvrđeno je! Zalando izlazi na burzu kroz IPO koji će tvrtku vrednovati na oko 6 milijardi eura. Zalando, sa sjedištem u Berlinu, kroz IPO očekuje prikupiti oko 500 milijuna eura dodatnog kapitala.

Zalando je projekt njemačkih poduzetnika, obitelji Samwer, koji su do sada lansirali čitav niz “klonova” popularnih američkih e-trgovinskih servisa i zgrnuli bogatstvo koje se mjeri u milijardama eura. Samweri još uvijek drže 18 posto dionica Zalanda, što znači da će nakon Zalandovog izlaska na burzu biti teži za gotovo milijardu eura.

Zalando prodaje obuću i odjeću na 15 europskih tržišta, a u prvoj polovici godine zabilježio je prihode od impresivnih milijardu eura.

Bez obzira na rast prodaje, Zalando još uvijek nije profitabilan - u prvom kvartalu ostvario je gubitak od 29 milijuna eura.

Zalandov izlazak na Frankfursku burzu, koji bi se trebao dogoditi još ove jeseni, bit će jedan od najvećih europskih tehnoloških IPO-ova svih vremena.

Na kraju - ne preostaje nam ništa drugo već čestitati snalažljivim njemačkim internet poduzetnicima koji su još jednom pokazali da njihov copy-paste pristup još uvijek itekako funkcionira na europskom tržištu...

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram