Zatvori
Poslovni Puls
05/09/2014

Malim poduzetnicima lakše do kredita u Zagrebačkoj banci

Europski investicijski fond (EIF) i Zagrebačka banka (Zaba) sklopili su Ugovor o jamstvu s ciljem podrške hrvatskih mikro poduzetnika...

Ovim Ugovorom Zagrebačka banka omogućit će jednostavniji pristup financiranju poduzetnicima u Hrvatskoj, osobito onima kojima su krediti iz tradicionalnih bankarskih izvora teže dostupni.

Sredstva za financiranje European Progress Microfinance Facility programa osigurava Europska komisija, dok njime upravlja Europski investicijski fond.

Komentirajući Ugovor, direktor EIF-ovog Mikrofinanciranja Per-Erik Eriksson rekao je: „Zadovoljni smo što smo potpisali aranžman o mikrofinanciranju sa Zagrebačkom bankom i uvjereni smo da će ovo financiranje koristiti mikro-poduzetnicima, osobito ugroženim grupama, te da će doprinijeti socijalnom uključivanju i stvaranju radnih mjesta u Hrvatskoj“.

Aranžman će omogućiti Zagrebačkoj banci da nastavi razvijati svoje trenutne aktivnosti kreditiranja početnika, malih i mikro poduzetnika, obrtnika i samozaposlenih u Hrvatskoj.

Povodom potpisivanja ovog Ugovora, član Uprave Zagrebačke banke Milivoj Goldštajn je izjavio: “Drago nam je što će ova linija mikrokredita pomoći poduzetnicima koji su, premda mali, okosnica hrvatskog gospodarstva. Ovaj nastavak naše uspješne suradnje s EIF-om omogućava našim klijentima da se u planiranju svog razvoja oslone na nas kao svoje partnere te im pruža lakši pristup sredstvima koja su im potrebna za širenje njihova poslovanja.”

Mikro poduzetnici koji žele podnijeti zahtjev za mikrokredit u sklopu ovog aranžmana mogu se izravno obratiti u poduzetničke centre Zagrebačke banke, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram